sâmbătă, 7 august 2010
Ciorba de burta
Ingrediente:
1 kg de burta,
un picior de vitel sau vaca,
zarzavat de supa,
2 foi de dafin,
10 boabe de piper,
un morcov,
un patrunjel
o ceapa intreaga,
2 linguri de otet,
2 galbenusuri,
smantana,
hrean,
sare,
mujdei de usturoi.
Mod de preparare:
-burta si piciorul se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe
-Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin si boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit.
-Se scoate burta si, dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi. Se procedeaza la fel cu carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care au fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote.
-Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o jumatate de lamaie) si se amesteca incet cu zeama din oala.
-Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri separate la masa alaturi de un alt bol cu smantana, la indemina comesenilor pentru a-si drege ciorba dupa gust.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu